Preventie

Belang voor jou als ondernemer

Wij vinden preventie heel belangrijk als het gaat om ondernemerschap: ben jij geschikt als ondernemer? Is je ondernemersidee realistisch en haalbaar? In een uitgebreide intake krijg je veel inzicht in jezelf en je toekomstige onderneming.

De innovatie in de Ondernemersladder zit, naast het lokale en persoonlijke, ook in de pro-activiteit: voorkomen is beter dan genezen. Als je een nieuw bedrijf wilt beginnen, dan willen we dat je zo goed mogelijk beslagen ten ijs komt. Het is ‘normaal’ om je te scholen in ondernemersvaardigheden en je plan vooraf te laten toetsen op haalbaarheid.

Belang voor lokale overheid

Het gaat bij preventie ook om het lokaal vroegtijdig in beeld krijgen van startende ondernemers en van ondernemers met wie het mogelijk financieel niet goed gaat. Het waarborgen van de privacy is een belangrijk punt. In veel gevallen zullen lokale partijen  die zicht kunnen hebben op de financiële stand van zaken van een ondernemer, zoals bijvoorbeeld een mede-ondernemer binnen een netwerkorganisatie, een accountant of een notaris, een doorverwijsfunctie hebben/krijgen. Hierdoor kunnen problemen voorkomen worden.

Contact opnemen