Waarom is Ondernemersladder Soest opgezet?

Soest is een echt ondernemersdorp. Er wonen en werken relatief veel ondernemers in Soest en wij willen de al bestaande saamhorigheid en betrokkenheid tussen de ondernemers verder versterken.

Elke ondernemer heeft goede en minder goede tijden en met de Ondernemersladder komen nieuwe ondernemers goed beslagen ten ijs, worden bestaande ondernemers ondersteund in hun groei als persoon en als ondernemer, kunnen bestaande succesvolle ondernemers hun expertise doorgeven en wordt samenwerking bevorderd.

En dat geheel versterkt dan het ondernemersklimaat in Soest.

Wie zijn er allemaal bij betrokken?

In het afgelopen jaar hebben wij met een aantal betrokken Soester ondernemers Ondernemersladder Soest opgezet, een lokaal initiatief waar we in de komende jaren met een grote groep ondernemers en andere betrokkenen de schouders onder kunnen gaan zetten.

Wie zijn wij? Roald van der Heide en Annemiek Ramaekers hebben aan de wieg gestaan van Soest Netwerkt. Ellen van Loon is ons komen versterken in het allereerste bestuur dat we als Soest Netwerkt hadden.

Het idee van een samenwerkingsverband voor kleine ondernemers is ontstaan in de tijd dat wij zitting hadden in het bestuur van Soest Netwerkt. Ondernemersladder Soest is dan ook een sociale coöperatie. Dat wil zeggen dat het een initiatief is, waar elke Soester ondernemer aan deel kan nemen. Het is geen commercieel initiatief, maar iets van en voor ons allen.

Alle aspecten van zelfstandig ondernemerschap zijn ons bekend.  We hebben samen meer dan 45 jaar ondernemerservaring. We hebben alle ups en downs die je je maar kunt voorstellen zelf meegemaakt. Door onze activiteiten bij Soest Netwerkt en Soester Zakenkring hebben wij in de afgelopen jaren een gedegen netwerk in Soest opgebouwd. Dat maakt dat wij er heel veel zin hebben om hier samen met de mensen om ons heen een succes van te maken.

Om ons heen heeft zich intussen een groep van meer dan 15 ondernemers verzameld die hun specifieke expertise willen inzetten om van Ondernemersladder Soest een succes te maken.

Andere betrokkenen zijn Gemeente Soest, die de financiering van de eerste deelnemers aan Ondernemersladder Soest  voor haar rekening neemt, de Rabobank voor een deel van de ontwikkelingskosten van trainingen en trainershandleidingen, en Cordaid, die ons met raad en daad en ook juridisch advies terzijde staat. Ook de lokale ondernemersverenigingen Soester Zakenkring en Soest Netwerkt dragen dit initiatief een warm hart toe.

Voor wie is Ondernemersladder Soest bedoeld?

Elke ondernemer met maximaal 5 werknemers in dienst kan lid worden van de Coöperatie Ondernemersladder Soest. Op deze manier verzeker je jezelf van voortdurende support en een klankbord in je ondernemerschap. Ook draag je op die manier bij aan het versterken van het ondernemersklimaat in Soest.

Je kunt als ondernemer op de top van je ondernemerschap zijn, het kan heel goed gaan en misschien wil je groeien en weet je niet precies hoe je dat moet doen. Het kan ook zijn dat je in een dip zit, dat het op dit moment niet zo goed gaat. Dan kun je binnen dit hele concept ook daarin ondersteund worden.

Deelname aan het volledige opleidingstraject Ondernemersladder Soest of aan losse modules is vooral interessant voor:

 • startende ondernemers
 • ondernemers die enige tijd geleden gestart zijn en die nu zoeken naar: hoe ga ik verder, hoe kan ik groeien?
 • gevestigde ondernemers zijn die graag willen samenwerken of in een groter verband willen werken of zich presenteren

Waaruit bestaat Ondernemersladder Soest?

De kern van Ondernemersladder Soest is een coöperatie, waarin allerlei activiteiten door en voor ondernemers plaatsvinden. Hieronder een overzicht:

 • Een Ondernemers Check (ben jij echt een ondernemer?)
 • Opleidingsprogramma praktische ondernemersvaardigheden
 • Ondernemersklankborden en intervisie
 • Ondernemers Ontwikkelingsfonds
 • Dashboard met al je activiteiten, administratie en boekhouding op één plek: het Performance Management Systeem
 • Samenwerking met andere kleine ondernemers

Wanneer gaat het opleidingsprogramma van start?

Het opleidingsprogramma van Ondernemersladder Soest gaat eind oktober beginnen. Je doorloopt 14 trainingsmodules van 3 uur in 8-9 weken tijd. Tegelijkertijd gaat een ondernemer (het Klankbord) je coachen. Jouw Klankbord is net zo lang voor je beschikbaar als jij dat nodig hebt. Daarnaast staan er experts op allerlei gebied voor je klaar wanneer je specifieke vragen hebt. Alle Klankborden zijn ervaren, lokale ondernemers.

Wat kost deelname?

Er zijn verschillende mogelijkheden om lid te worden de Coöperatie Ondernemersladder Soest. Deze kennen elk een eigen tarief per maand of per jaar. De bedragen variëren van € 10,-  tot € 125,- per maand. In een persoonlijk gesprek nemen we dit graag met je door.

 • Ondersteunend lid (donateur)
 • Gewoon lid
 • Deelnemer aan het opleidingsprogramma Ondernemersladder Soest
 • Gebruiker van het Performance Management Systeem van Ondernemersladder Soest

De deelnamekosten van ondernemers in de eerste pilot groepen worden grotendeels vergoed via een subsidie van de Gemeente Soest.